lauantai 14. tammikuuta 2012

Päivät 1-2 | Sydney

02epavir.jpg
 Yllä epävirallinen ryhmäkuva ruotsalaisin tiilin päällystetyn oopperatalon luota ja alla matkan virallinen aloituskuva; vasemmalta Leena, Eikka, Riitta-Liisa, Maarit, Pekka, Jukka, Pertti, Kirsti, Timppa... istumassa vasemmalta; Topi, Rauno, Eeva ja Jane.
02vir.jpg

Täällä ollaan… Syndeyssä. Suurin osa ryhmästä on ennen minua vaikka itsekin tulen päivän etuajassa mikä harvinaista. Harvinaista ei se että tulen etuajassa vaan että suurin osa ryhmästä on etuajassa… normaalia on se, että tullaan edellisenä päivänä viimeisellä lennolla ja aamulla ajamaan… :]
Tämä muutenkin poikkeuksellinen ryhmä, minua ja Jukkaa lukuunottamatta kaikki muut ovat pariskuntia. Eli elämäntarkoitusta toteuttamassa tällä matka; Eeva & Rauno Muilu, Leena & Eino Tammiranta,  Kirsti & Pertti Rosenholm, Jane & Timo Rasanen, Toivo Onnela & Riitta-Liisa Kulju, Maarit Kangassalmi & Pekka Hedman, Jukka Rautakorpi sekä matkanjohtajana blogisti Peter Ruotsalo. Nyt en kuitenkaan ainoa blogisti vaan Rauno Muilu pitää kilpailevaa blogia, jonka linkitän blogisivullemme viimeistään Suomessa ja jos minulla web-hotellin uudet tunnukset mukana niin lähitulevassa.

04kakadu.jpg
Tämä Kakadu päivysti Botanical Gardenin kulmilla.

Olevaa ja vielä vähän tulevaa on Kings Cross, boheemi taiteilijaalue jolle olemme majoittuneet. Ei niin boheemia kuin Route66'n Venice Beach, mutta valtavirrasta poikkeava vibrantti alue kuitenkin. Avajaipäivällisellä emme juuri toisiamme kuule kun musa soi vähän oletettua reippaammin, mutta tulee varmaan hiljaisempia iltoja. 

01syd.jpg
 Yllä ja alla uusi ja vanha lyövät toisiaan Sydneyn arkkitehtuurin kirjossa, joka hallitsematon sekametelisoppa.... 4,5 miljoonan asukkaan kaupungiksi Sydney on erittäinkin inhimillinen.
01city.jpg

Päivä 2 on vapaapäivä ja virallisesti aikaeron tasoittelupäivä. Ei sitä ero ihan mahdottomasti mutta 9 tuntia kuitenkin ja tällä matkalla näyttääkin siltä, että ajamaan lähdetään levänneinä ja suhteellisen kirkkain katsein. Päivän tärkein aktiviteetti on ryhmäkuvan ottaminen Sydneyn oopperatalon edustalla ja äänestys Suomen konsulaatissa. Itse en tarkalleen ottaen tiedä ketä äänestin, sillä vaihdamme Jukan kanssa äänestyslappuja juuri ennen kuin virkailija laittaa ne kirjekuoreen… jokseenkin varma olen, että en Soinia kuitenkaan. Jukan ja minun lisäksi äänestämässä ovat Kirsti ja Pertti. Eilen tulleet Riitta-Liisa, Leena, Toivo ja Eino ennättivät hoitaa homman Suomessa. Jane, Eeva, Maarit, Pekka, Rauno ja Timo ovat jakaneet äänensä jo toissapäivänä. Mutta presidentinvaaleista riippumatta tärkeimpään hommaan, eli moottoripyörällä ajoon päästään huomenna. 

03vote.jpg
3/4 päivän äänestyspartiosta Pertti, Kirsti ja Jukka konsulaatin ovella Sydneyssä. Sisällä ei saanut turvallisuussyistä kuvata... siihen ei voi sanoa kuin että just joo... :]

05marridge.jpg
Tänään oli lauantai, keskikesä ja hääpäivä. Morsiammia, sulhasia ja hääautoja pyöri kulmalla jos toisellakin.
05marridge2.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti