tiistai 24. tammikuuta 2012

Päivä 12 | Adelaide - Port Augusta


 Yllä Pekka ja Maarit pukkaavat kohti pohjoista Etelä-Australian maalaismaisemissa. Alla Eikka ja Leena menossa samaan suuntaan. 

Koneet soittavat hoosiannaa kello 0818… no käyvät ainakin. Tosin jos joku nukkuu vielä motellissamme käynnistäessämme koneita, niin ainakaan sen jälkeen ei nuku. FatBoyn suorat putkat kaikuvat mukavasti sisäpihalla ja Softailistä lähtee melkein yhtä hyvä saundit. Aurinko on lähtöhetkenämme sinisellä taivaalla ja pysyy siellä myös koko päivän. Aamulämpötila on 30 ja vähän rapiat. Päivän ylin 38 ja vähän rapiat. Eli lämmöt alkavat olla kohdallansa.
Kaarramme Adelaiden aamuruuhkasta kohti Port Augustaa jokseenkin liikennettömän viljan viljelysalueen ja lampaankasvatusalueen läpi reittiä Adelaide - Burra - Petersbourgh - Port Augusta. Vähän lyhyempääkin reittiä olisi päässyt päätietä, mutta olemattoman liikenteen maalaistiet ovat mukavampi… ja vähemän poliiseja vaikka alinopeutta olemme koko matkan 90 prosenttisesti ajaneetkin.

 Bemarijengimme. Jukka yllä tosin ajaa harrikaa jalkapohjat edellä. Rauno ja Eeva alla ajavat bemaria, mitä se sellainen ajaminen sitten onkaan.

Etelä-Australian pienet kaupungit ovat idyllisiä ainakin turistin näkökulmasta. Väkipakokaupungin asukkaan mielipide voi luonnollisesti olla toinen. Terowie niminen pieni kaupunki malliesimerkki väkipakokaupungista. Ulkoilmamuseota muistuttavassa kaupungissä puolet liiketiloista tyhjänä. Pekka tuumaa, että Rocketiin jos vaihtaisi saisi varmaan koko kaupungin ja vähän viljelysmaita ympäriltä.

 Yksi Etelä-Australian autiokaupungeista, Terowie. Yllä pääkatu ja alla kylän supermarket jossa oli myös postipalvelua.

Päivän päättärimme Port Augusta ei ole mikään turismin mekka sekään. Hengissä kuitenkin ja matkamme viimeinen kosketus mereen. Suurin osa ryhmästämme käy jopa uimassa. Port Augustasta löytyy myös yksi ravintola jossa voi syödä sisällä. Keittiö auki joka päivä kello 18-20! 

 Pertti onnensa kukkuloilla FatBoyn sarvissa. Oma RoadKing oli tämän kokemuksen jälkeen pahvia. Alla osa Port Augustan uimaryhmää... Rane jo kauhoo. Eeva, Ritu ja Topi tulossa perässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti