perjantai 20. tammikuuta 2012

Päivä7 | Melbourne - Warrnambool


 Great Ocean Road, Australian upein pätkä asvalttia? Ja korkealle se kohoaa myös koko planeettamme mittakaavassa. Yllä tien alku. Alla Timppa ja Jane matkalla länteen.

Tää se päivä on kun Great Ocean Road ajetaan. Monenlaista kehua olen Great Ocean Roadista etukäteen kuullut monelta eri taholta… ja fakta on, että kun se oli tänään ajettu, niin pakko on liittyä kehujien kuoroon. Tie on hulvattoman upea. Autotkin sillä ovat valitettavasti sallittuja, mutta sille en taida mahtaa mitään.
Australian upein moottoripyöräilytie alkaa Torquaysta ja päättyy Allansfordiin… noin? Suurin osa Great Ocean Roadin 200km matkasta on upeaa mutkatietä meri kytkimen puolella ja vuorenrinteet jarrun puolella jos oletuksena on että etenemissuunta idästä länteen. Singahtelemme Ocean Roadia yhdessä ja erikseen ja yksi kokoontumispiste on Apollo Bay tien puolessa välissä.

 Ritu ja Topi taukojäätelöllä. Alla Eeva ja Rauno Australian etelärannikon maisemissa. Rane tänään komeampana kuin koskaan?... :]

Aamulla heilahdamme Melbournesta ulos murto-osassa siitä ajasta mitä käytimme toissapäivänä sisääntuloon. Melbournen länsipuolen 'Golden Gate' tekee sekin pienen vaikutuksen. Itse Melbournen ja Torquayn väli on enemmän tai vähemmän ei mitään ja viileä aamu vielä korostaa ei mitään vaikutelmaa. Sen sijaan jotakin ovat Ocean Roadin lopussa olevat 12 Apostolia… ei nuo varsinaisesti eläviä apostoleita, mutta meren ja ajan muuvaamia pilareita meressä kuitenkin. Ja jos tarkkaan katsoo, niin ehkä niissä on vähän apostolien näköä.

 Yllä kaksi Great Ocean Roadin 12'ta apostolista. Alla kaksi ryhmämme 14'ta motoristista, Kirsti ja Pertti apostolirannalla.

Illalla alkavat vaikeudet? Pekka toteaa, että Raunon BMW'n perä vuotaa öljyä. Pari kuvaa vuodosta Selenalle, pyöriemme vuokraajalle. Aamulla puhelimessa muutama lisäsana ja ajolupa Adelaideen kunnossa. Selenan mies Paul, lentää Adelaideen korjaamaan pyörän?

 Yllä Melbournen 'Golden Gate', joka ei oikein kuvassa pääse oikeuksiin, mutta 5 kaistaa suuntaansa ja millä tahansa laivalla pääsee alta.


1 kommentti:

  1. Ettäkö te ikinä opi? Kun hakuaa huoletonta matkaa, niin pyörän oltava Honda!

    VastaaPoista