sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Päivä 09 | Adelaide - Kangaroo Island


 Pertti Sealinkin kannella katse kohti Kangaroo Islandia. Alla vastaantuleva Sealink... yksi Kangaroo Islandin 'pikabusseista'.

Paul, mekaanikko on hotellilla 0845. Tunti ja 15 minuuttia myöhemmin Raunon pyörässä on uusi perä. Paul ei näytä tekevän yhtään turhaa liikettä. BMW tyhjään ruutuun, työkalut lattialle mexicolaiseen järjestykseen (= kaataa muovipussista työkalut lattialle) ja homma käyntiin. Tuskanhiki Paulille tosin pukkaa siinä kohtaa kun perää pitelevä pultti pitää irroittaa. Perä on ollut irti ennenkin ja edellinen mekaanikko on varmuuden vuoksi kiinnittänyt sen locktaitilla. Eino tuli riskinä miehenä sopivasti paikalle ja pultti joutui antautumaan.

 Yllä lentävä mekaanikkomme Paul Raunon ja Eevan pyörän kimpussa. Kuvan keskellä oleva mötikkä meni kokonaan vaihtoon. Alla Eikka ja Jukka paitakaupoilla... hotelliamme vastapäätä oli kauppa jossa paidan kuviot, kuvat ja tekstit saa itse valita.

Välillä kartta gps-suunnistukseni menee paremmin kuin toisinaan. Tänään lähti menemään muuten hyvin mutta etenimme oikeaa tietä parikymmentä kilometriä väärään suuntaa. Eli Adelaidesta pohjoiseen kun tavoitteena etelä. Lähtö viivästyi vartin kun olin Eikan ja Jukan kanssa paitakaupoilla ja painatus venyi ja venyi. Kolmas takaisku lauttaan ehtimisen kannalta oli suljettu M2, moottoritie etelään. Ja kun vielä pyöräilykilpailut hidastivat menoa, niin pieni tuskanhiki alkoi kohota otsalle. Ja niinhän siinä kävi, että emme ehtineet lauttaamme. Tai olisimme ehtineet kirjaimelleisesti viimeisellä minuutilla, mutta kippari ei suostunut enää ottamaan meitä kyytiin koska pyörät olisi pitänyt lastata ensimmäiseksi. Onni oli tänään ylimääräinen vuoro Kangaroo Islandille, joka lähtee tuntia myöhemmin… ;)

 Pojat parveilemassa lauttamme kannelle ja kaikki vähän eri suuntiin... järjestys tosin löytyi kun henkilökunta tuli paikalle. Alla kolmas tai neljäs kilometri menossa Kangaroo Islandilla.

Myöhästymissemme jatkuu vielä illalla. Päivällinen venyy ja venyy ja vain osa meistä ehtii pingviinikierrokselle, loputkin olisivat jotakuinkin ehtineet, mutta pingviiniemäntä ei suostunut ottamaan enempää. Osasyynsä oli silläkin, että etujoukko lähti kävelemään sisämaahan kun rantaan olisi pitänyt suunnistaa. Mutta seuraavalla kerralla sitten… :)

Punainen Australian pingviinin 8 viikkoinen poikanen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti