keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Päivä 13 | Port Augusta - Cooper Pedy


Meidän kilometrit tuosta taulusta nuo 537 tänään.

Australia on keskeltä tyhjä. Käytännössä se tyhjä alkaa heti Cooper Pedyn jälkeen ja jatkuu tämän päivän osalta Cooper Pedyyn saakka. Tai ei se tie nyt ihan tyhjä kuitenkaan. Kun lähtee liikkeelle Port Augustasta niin 170 kilometrin jälkeen tulee jo ns. Roadhouse, huoltoaseman ja sekatavarakaupan ja ravintolan yhdistelmä. Seuraava väli on 114 kilometriä ilman mitään. Päivämme kolmas väli ilman rakennuksen rakennusta on 250km. Eli täällä kannattaa tankata aina kun huoltoasema näkyvissä… ja me tankkaamme.



 Ritu ja Ritun poikakaveri Topi kesken kuvaushommien matkalla pohjoiseen. Alla taitaa Ritu ja Topi olla myös joukon kärjessä. Takana Pertti & Kirsti ja kolmantena Pekka ja Maarit.


Aamu oli alkaa pikkuohrausesti mutta vain pikku. Tunnustelen taskujani vajaan 10km ajon jälkeen ja totean että puhelin on edelleen motellihuoneessa. Mutta paljon parempi niin kuin 100km jälkeen. Täytyy painottaa Jukalle, että on vastaisuudessa huolellisempi kämppiksensä puhelimen suhteen… :)
Lämmöt myös paranevat tänään, eli +40 menee rikki iltapäivän alussa ja siellä 40 yläpuolella mittari pysyy koko iltapäivän.

Keski-Australiassa on niin kuivaa, että järvetkin ovat suolaa.

Hiekkatiellä... tai sitten isolla parkkipaikallam, joka taitaa pitää enemmän paikkansa. Hiekkateitä kyllä tarjolla, mutta bemarijengimmekään ei sitten niille lähtenyt :] ...alla yksi päivän monista suorista. Voisi sanoa, että meditatiivisiä.




Päivän päättärillä Cooper Pedyssä hotelli poikkeaa valtavirrasta. The Underground Hotellissa huoneet ovat kirjaimellisesti maan sisällä… 60% koko kaupungin 3500 asukkaasta asuu maan sisällä. Ja mikä on asuessa. Maan sisäisten asumusten lämpötilä pysyy koko vuoden luvuissa 22-26 riippumatta ulkoilman lämpötilasta. Cooper Pedyn kesässä +50 ei ole tavatonta.
Perillä oluttilaukset paperille ja Henryn, paikan isännän kanssa autolla paikalliseen alkoon. Pari koria olutta riittänee illaksi… ainakin kauppalistani mukaan.


Coober Pedy on aboriginaalia ja tarkoittaa, White man in the hole = Valkoinen mies reiässä :]


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti