tiistai 17. tammikuuta 2012

Päivä4 | Canberra - Aubury


 Kulttuuriryhmämme Australian parlamenttitalon edustalla. Alla itse istuntosali, jonka väki on kesälomalla.

Sade on mennyt sateen taivaaseen toisen ajopäivän koittaessa. Koska olemme kuitenkin myös kulttuuri ihmisiä, emme syöksy tien päälle ensimmäisten auringonsäteiden mukana vaan menemme 1998 avatulle uudelle parlamenttitalolle turistikierrokselle. Ei nyt ihan opastetulle kierrokselle, mutta parlamenttikierrokselle kuitenkin. Uuden parlamenttitalon ulkokuori lupaa enemmän kuin sisäpuoli antaa, mutta käymisen arvoinen vierailukohde silti.
Canberran parlamentilta suunnaksi Cooma, jossa olemme tunti ja puoli myöhemmin. Toinen puolitoistatuntinen ja olemme tien päässä, joka saa nopeasti toivomaan alle nopeaa tai vaikka ihan keskinopeuksistakin japanilaista moottoripyörää normaaleilla kallistusvaroilla. Olemme tulleet Australian alpeille ja ajamme pää-alamäkihiihtoalueen läpi ja varsinkin sen jälkipuoli on mutkateiden aatelia. Jukka menee bemarilla menojaan. Harrikoiden astinlaudat lyövät kipinää useimmissa mutkissa ja hillitsevät tehokkaasti menoa, mutta leviävät ne suunpielet ainakin oman kypäräni sisällä silti tehokkaasti kohti korvia. Tosin hymy on hetkeksi hyytyä sinä hetkenä kun totean takajarrun kadonneen kokonaan. Pekalla iskee Rocetissä sama ilmiö.  Pekan mielessä käy, että jarrunesteet ovat kiehahtaneet molemmissa pyörissä jo aikaisemminkin. Saattaapi Pekka olla oikeassa.

 Australian alpit eivät vastaa ihan Euroopan alppeja, mutta niiden tiet kilpailevat omien alppiteidemme kanssa. Yllä ryhmämme päivän parhaan pätkän alussa. Alla Timppa ja Jane laskeutumassa vuorilta etumaisena. Takana Rauno ja Eeva.

Kokonaisuutena päivämme on mutkiltaan ja teiltään ykköstä oli vertailukohtana mikä maa tahansa. En osannut etukäteen kuvitella, että tästäkin maasta löytyy mutkatieparatiisiä. Päivän päättärimme Aubury on tuntematon paikka noin 99%'lle suomalaisista ja sellaiseksi varmaan jääkin. Mutta silti niin sanotusti ihan yees. Hotellimme on mukava, mutta löytyy sen verran laitakaupungilta, että päivälliselle keskustaan lähtijöitä ei juuri löydy. Tilaamme pizzat hotelliin ja syömme kirjaimellisesti ulkona.

 Cooman, päivän ensimmäisen stopin Cooma Cafe. Alla Rauno, Eino, Timppa ja Pertti pizzanjakohommissa hotellimme pihalla... 14 erilaista toivetta saapui tunnissa... ei paha.

1 kommentti:

  1. Joo, ajoitte sitten Wulgulmerangin ohin. Sielä ois ollu kulttuuria roppakaupalla. Mutta vasinainen mutkateiden kaunis aatelinen on Great Ocean Road. Varatkaa aikaa, jotta voitte pysähdellä katselemaan maisemia. Ja sitten Kingstonissa on traktroimuseo.
    Hyvää matkaa Teille kaikille.

    Visa

    VastaaPoista