sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Päivä 3 | Sydney - Canberra


 Sydney illan viimeisten tekemisten joukossa oli ilotulitus Darling Harbourissa, jossa väki yllä valmistautumassa jokalauantaiseen ilotulitukseen. Alla Kirstin, Pertin, Jukan ja minun korealainen päivällisilotulitus, josta Kirsti ei ollut ihan 100%'n vakuuttunut... :)


Sataa, sataa ropisee… ja kovaa ellei erittäin kovaa yrittäessämme saada taksia hotellilta vuokraamolle. Matkaraamatun LonelyPlanetin mukaan elämme vuoden kuivinta aikaa Sydneyssä, mutta sade ei selvästikkään kunnioita raamattua. Pyörävuokraamolla sade hiljenee ja loppuu osittain kokonaan lähtiessämme kohti hulppeamaisemaista Blue Mountain -aluetta, joka on kilometrin lähempänä taivasta jos mittapuuna vaikkapa Sydney.


 Yllä ja alla tilanteet päällä vuokraamossa. 


Vuokraamossa pyörät ovat asettautumassa riviin saapuessamme. Käytännössä meillä on kolmen vuokraamon kalustoa, mutta on kuitenkin ja kaikki ovat pyörät ovat säädyllisessä hapessa. Timppa ja Jane saavat tuoreimman tapauksen, 2012 mallia olevan 2000km ajetun Softailin. Pertin ja Kirstin Road King on nähnyt Australiaa eniten. Heidän pyöränsä mittarissa on 167000km. Topin ja Ritun Electrassa kilometrejä 92000. Eikan ja Leenan pyörä taittanut Australiaa 87000km. Itse saan 55000km ajetun FatBoyn avarilla putkilla mikä tuntuu ainakin ensimmäisen päivän jälkeen erittäinkin positiiviselta tapaukselta.


 Yllä Timppa kuvaa ja Jane poseeraa. Noin samalla hetkellä taivas repeytyi ja 3 Sisters tulivat esiin pilvien keskeltä. Tausta Blue Mountains maisemaa.


Blue Mountainsin jälkeen maisema muuttuu aidoksi maaseuduksi. Kumpuilevat niityt, lampaat ja lehmät täyttävät tien varret. Jos on Uudessa-Seelannissa lampaita, niin kyllä näyttää olevan tässäkin maassa sen verran, että lasketuksi ei saa. Päivä päättyy Australian hyvinkin modernin oloiseen pääkaupunkiin Canberraan, joka tuntuu Sydneyn Kings Crossin jälkeen ultrasiistiltä kuolleiden kaupungilta. Todistettavasti täältäkin löytyy elämää ja keskustasta muutama auki oleva ravintola. Päivän pihvit tulevat eteen Kingsleys Steakhousessa ja hyvät pihvit ovatkin. 



 Yllä Eikka ja Leena vievät RoadKingiänsä kohti Canberraa maaseudun rauhassa. Alla Rauno ja Eeva matkalla samaan suuntaa 1200GS'llä. Päivän alkua (ja loppua) lukuunottamatta vastaan tuli vain kourallinen autoja jos sitäkään. Australiassa pätee sama missä muuallakin... päätieltä pikkutielle ja muu liikenne käytännössä lakkaa olemasta.


1 kommentti:

  1. Tässä se toinen blogi: http://suomiwing.blogspot.com/
    Kuvat jos sais vähän isompina, kts.
    Luanikast reissu, tulen seuraamaan sekä menon että paluun.
    Lassi

    VastaaPoista