torstai 26. tammikuuta 2012

Päivä 14 | Cooper Pedy


 Nämä kaksi kaverusta katselivat ihmeissään aamun muukalaisia avo-opaalikaivoksella. Alla ryhmä opaaleja etsimässä. Ainakin Rauno, Eeva ja Eikka löysivät opaalia. Ei niin paljon, että töihin ei tarvisi palata mutta pienet palat kuitenkin.


Cooper Pedy tuntuu kotoisalta. Täällä on kunnon syrjäseutujen meininkiä. Jokainen piha näyttää enemmän tai vähemmän romuvarastolta… erilaisia kaivuuvälineitä ja ruostuneita autoja yms. tms. Kaupungin ympärillä on noin 4 miljoonaa kaivuureikää! Onhan tämä opaalinen pääkaupunki koko planeettamme mittakaavassa.

 Yllä yksi Harryn autoista, joka pukkasi kaktusta jo Harryn elinaikana. Ryyppy maistui Harrylle niin hyvin että poliisi vei aikanaan ajokortin lisäksi Harryn autojen moottorit. Alla saksalaisen Lisan lahjoittamat rintaliivit. Alla alla Rauno Harryn asunnossa.


Aamupäivän kruisaamme pikkubussilla nähtävyydeltä toiselle. Mielenpainuvin ehkä Krokotiili Harryn asunto. Itse Harry on potkaissut tyhjää 2006, mutta Harryn legenda elää vahvana ja hänen kotinsa on museoitu kuten myös sen katossa ja seinillä roikkuvat naisten pikkuhousut ja rintaliivit. Vanha krokotiilinmetsästäjä keräsi niitä kuolemaansa saakka. Ja paikallisen mittapuun mukaan Harry eli erittäinkin vanhaksi… 81 vuotiaaksi.

 Paikallisoppaamme mukaan Harryn naapurissa asuu maailman pienin lepakkolaji, kääpiölepakko. Kotona olivat ja pieniä... Kirstin ja Ritun riemunkiljahdukset saivat lepakot päiväunilta lentoon! Alla maailman pisin aita tai ainakin osa siitä, 5300km pitkä dingoaita.

Cooper Pedyn ympäristö on myös 14 elokuvan koti. Täällä näkee mm; lentävän lautasen ja avaruusaluksen. MadMax -leffat ovat myös Cooper Pedyn ympäristön kuumaisemista kotoisin. Iltapäivä menee opaalikaupoilla, hotellilla ja kaupungin maauimalassa.
Joku kreikkalainen on jossakin kohtaa tehnyt runsaan opaalilöydyn. Kaupungin 3500 asukkaasta yli 500 on kreikkalaisia! Toinen iso ryhmä ovat kroatialaiset. Kaiken kaikkiaan kansallisuuksia mahtuu asukkaiden joukkoon 40… mutta kukaan ei ole suomalainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti