keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Päivä5 | Aubury - Melbourne


 Topi vie yllä Ritua Wangaratan ja Marisfieldin välisellä hauskalla tiellä. Pertti ja Kirsti tulevat takana ja taaimmaisena Jukka. Alla Rocket Pekka ja Maarit... ja kyllä kyllä, jos olet seurannut lokakuun Intia -blogia, niin sama Pekka ja Maarit, jotka edelleen samalla häämatkalla. Ovat talvehtineet tässä välillä Kaakkois-Aasiassa.

Kelit ovat jo kohdallansa… suomalaiset hellerajat rikkoutuivat eilen ja tänään on teepaitakeli alkumetreiltä saakka. Kysyn hotellimme omistajalta, että minne hän ajaisi aamiaiselle. Beechworth on vastaus. Ajamme Beechworthiin, joka paljastuu vähintäänkin idylliseksi Australian 1850-luvun kultaryntäyskaupungiksi. Jokainen keskustan rakennus on saneerattu ja jos moottoripyörät, autot ja katuvalot poistettaisiin katukuvasta, kukaan ei pystyisi äkkipäätä sanomaan missä ajassa ollaan.

 Beechworth on ajassa taaksepäin. Kaupungin alueelta löytyi kultaa 1850 -luvulla ja kultaryntäys alkoi. Tämän päivän matkailijan iloksi kaupungin vanha keskusta on alkuperäisasussaan.

Tunti aamiaisesta ja löydämme itsemme jälleen vuoristoiselta mutkatieltä, jolla paremmasta ei osaa haaveilla… ja vaikea kuvitella, että vuoristomutkat ainakaan jatkossa paranevat jo siitäkään syystä, että Melbournen jälkeen vuoristo on vähissä ellei jopa jotakin mitä ei ole… :]
Joskus olen sanonut, että ampuakko itsensä vai ryhtyä taksikuskiksi Delhiin. Madellessamme 35 asteen helteessä liikennevaloista liikennevaloihin parin tunnin ajan Melbourneen tullessamme laitan tuohon kysymykseen Delhin paikalle Melbournen. Melbournen liikenne on puuroinen. Tuntuu kuin olisi ruuhka-aikaan Dubaissa jossa kaikki seisoo.

 HD saa polvillensa. Pertti ja Eikka tuunaamassa Eikan vaihteen vaihtovipua, joka ei tahdo pysyä paikallaan. Alla Jane polvillansa, mutta ei HD'n vuoksi vaan kaivamassa Timpalle vatsalääkettä. Timpalle tuli niin sanottu äkkilähtö puskaan.

Hotellimme kuitenkin löytyy St Kilda -kaupunginosan rannalta ja kylmä olut maistuu paremmalta kuin toisinaan. Harrikoita vaan käy vähän sääli, niitä oli sisääntulossa pakko alkaa sammuttamaan liikennevaloissa kahdestakin syystä. Ilmajäähdytteiset koneet kuumenivat liikaa ja konepyöräkuljettajien kulkuset kuumenivat liikaa… ja ne ensimmäiset pitäisi saada Alice Springsistä vielä ajamalla takaisin Sydneyhyn. St. Kilda vaikuttaa mukavalta. 

Päivällisen tilaaminen on hauska tapahtuma. Kysy vaikka Eevalta, Ritulta, Janelta tai Kirstiltä.

1 kommentti:

  1. Jep, huomenna teillä on mukavaa. Muistakaa pysähtyä Apostoleja kyyläämään. Viime helmikuussa GOR:llä sateli ja oli semmonen 15 asteenkin lämpö tai kylmätiloja. Teillä näyttäs oleva sään haltijat mukana...

    VastaaPoista