sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Päivä 08 | Warrnambool - Adelaide


Jotenkin olen tottunut siihen, että ameriikassa kaikki on suurempaa, mutta australialaisilla on vähän sama tauti. Tämä lobsteri löytyi Mount Gambierista. Etualalla Jukka ja Jukan bemari mittapuuna.

Matkan pisin päivä toistaiseksi… 670km mutta menee ongelmitta… Raunon ja Eevan BMW kulkee myös. Takarenkaassa vähän klappia mutta se ei pahene päivän aikana. Niin ikään öljyä tihuttaa perästä ulos tasaisen hitaasti, mutta tilanne pysyy niin sanotusti tasaisena koko päivän vaikka pojat koittavat Eevaa pelotellakin, että perä voi leikata kiinni… ;)
Varsinkin aamupäivän maisemissa on paljon samaa kuin Texasissa (ja Arizonassa?)… ja kyllä iltapäivänkin maisemissa. Paljon tasaista ja paljon pihvikarjaa. Australialaiset rakastavat pihvejä… ja kyllä niitä näyttää meidän omiinkin joukkoihin putoavan ongelmitta. Iltapäivällä saamme esimakua Australian keskiosista… 93 kilometrin pätkä ilman yhtään rakennusta. Puolet tuosta asumattomasta osuudesta on jotakuinkin suoraa.

 Pertin Road Kingissä lepuuttajat ovat vähän korkealla, mutta ok jos käyttää ainoastaan tauoilla. Alakuvassa Maarit jättikukkapellossa... kukatkin ovat Australiassa suurempia?

Päivän rannikko-osuuden tehdessä loppuaan maisemaan ilmestyy useita pieniä suolajärviä. Päivän ehkä mielenkiintoisin nähtävyys tulee noin sata kilometriä ennen Adelaidea. Aito kopio 150 vuotta vanhasta kaupungista vähän vuosisatamme alkupuoliskolla maustettuna… 73 vuotias omistaja on koonnut, ostanut ja kerännyt kaupunkia talo talolta, auto autolta, juna junalta ympäri maata nyt 30 vuotta ja keräys jatkuu.

 Australian vanhin kaupunki löytyy vähän ennen Adelaidea jos idästä tullaan.  Old Tailem town... ainutlaatuinen kokonaisuus koko Australian mittapuussa.

Adelaidessa olemme hyvässä ajassa seitsemän korvilla. Soitan Selenalle, Raunon ja Eevan bemarin omistajalle… ja kylläkyllä. Mekaanikko lentää Syndeystä Adelaideen aamulla uuden perän kanssa. Ehdotan, että mahtaisiko Adelaidesta remonttimies löytyä. Selenan mielestä liian hankalaa!? Päivä päättyy tänään malesialais-thaimaalais-cambodzalaismakuihin Mekong-ravintolassa hotelliamme vastapäätä. Eilen moni meistä testasi Warnamboolissa kengurua ja minä mukana… ja ihan ok, vaikka ei tullutkaan ainakaan heti tunnetta, että tätä pakko saada lisää… ;) … oma vaikutuksensa kengurulihan himoon lienee niillä monilukuisilla kengurunraadoilla, jotka lojuvat tien kuin tien varressa hajulla tai ilman.

Rane on siviilissä GoldWing -mies. Adelaiden yössä Jukalla käynnissä kyykkypyöräharjoitus paikallisen pronssi-sian kyydissä. Vähän enemmän etunojaa ja se on siinä... ;]

1 kommentti: