perjantai 27. tammikuuta 2012

Päivä 15 | Cooper Pedy - Curtis Springs


 Juuri HD-uskoon tulleet Eikka ja Topi polvillansa pyhän asian ääressä ja tosi HD-uskovainen kuten pojat, toistavat rituaalin joka tauolla. Alla Jukka toteamassa, että sattuu sitä kokeneemmillekin, jalka se bemarissakin on hyvä laittaa alas varsinkin jos suunnitelmissa on jättää pyörä ihan yksin seisomaan... :]

Ei mikään mahdoton ruuhkaväylä tämä Stuart Highway joka kulkee maan keskeltä etelä-pohjois suunnassa Port Augustasta Darwiniin. Lähdettyämme Cooper Pedyn aamusta kohtaamme yhden auton ensimmäisellä 150 kilometrillä. Seuraavalla 100 kilometrillä alkaa jo sitten ruuhkaistua. Vastaan tulee kaksi rekkaa ja kaksi henkiöautoa. Eikä tuo päivän loppua kohden juuri ruuhkaisemmaksi muutu. Päivän viimeisellä ajotunnilla vastaan tulee kaksi autoa yhtä aikaa… ja se on jo melkein ruuhkaa se!

 Eilisen oppaamme Jimin mukaan, aboriginaaleilla on tapana polttaa auto kun se hyytyy tien viereen. Ihan 100% vakuuttunut tuosta tavasta nyt en ainakaan vielä ole vaikka tässä tuore hylky onkin ja useita muitakin näkynyt. Alla paloväki sammuttamassa juuri palaneen auton sytyttämää maastoa.

Eläviä kenguruita täällä näkee vähemmän mutta henkensä heittäneitä sitäkin enemmän… useita päivässä ja yhden käden sormet eivät taida riittää millekään päivälle. Lohdullista kuitenkin, että ne liikkuvat enimmäkseen aamu- ja iltahämärässä ennen ja jälkeen meidän liikkumisen.
Pohjanmaa ei ole täällä mitään ja Texaskin alkaa tuntua paperilta Keski-Australian tasankoihin ja suoriin rinnastettuna. Eli olemme saaneet tänään vähintäänkin runsaasti suoraanajokokemusta, viimeksi tälläisissa mittasuhteissa Kalaharin autiomaassa Botswanassa Trans-Africa matkalla… ja monta kertaa tänäänkin maisema näyttää afrikkalaiselta savannilta.

 Eeva pitää punabikinisistä pojista, jotka juovat XXX-Goldia... :] ... alla australialainen 'Road Train' miksi näitä kolmeosaisia täällä kutsutaan. Peruuttaminen saattaa olla mielenkiintoista.

Topin HD alkaa tänään puhkumaan öljyä ulos… ikään kuin se lisääntyisi. Ja todennäköisesti näin onkin. Topin öljymäärä ollut koko ajan tikun ylärajassa ja tänään kuumuus ja vähän rivakampi eteneminen ilmeisesti puuskututti vähän ylimääräistä ulos. Iltapäivän mittaan lisää ei enää tullut. Varmuudeksi Topi ja Eikka perustivat kuitenkin HD-uskonnon, jossa kuuluu tauoilla polvistua rukoilemaan pitkää ikää, oikeita ratkaisuja ja kestävyyttä niin itselle kuin HD'lle… :]

Curtis Springs -majatalomme lemmikki-emu, Wilhelmiina teputtaa tarkastuskierroksella. Tässä Topin ja Ritun asunnon kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti