lauantai 28. tammikuuta 2012

Päivä 16 | Curtis Springs - Uluru - Olga's - Curtis Springs


 Jane tuulettaa Kata Tjutan maisemissa keskellä Australiaa. Alla Pertti ja Kirsti viettämässä BMW -päivää samoissa maisemissa. Alla alla Jukka tulee joukon viimeisenä eturengasta säästellen.


Täänän sitten sitä Australian kuuluisinta kiveä hypistelemään… ja voi se kyllä olla niinkin, että Uluru on planeettamme kuuluisin kivi. Ei ainakaan äkkipäätä tule mieleen toista yksittäistä kiveä, joka yltäsi samaan kuuluisuuden sarjaan. Ja kun Suomesta ollaan niin lähdemme luonnollisesti päivän kuumimpaan aikaan Ulurua jalkapatikassa kiertämään. Kävelypolku on 10,6km… menee kahdessa tunnissa ja vartissa… ja ei kovin kuumakaan tule. Lämpötila hädin tuskin yli +40. Pekka kun ei pysty kävelemään selkänsä takia kummoisiakaan matkoja, niin Pekka päätyy Maaritin kanssa helikopteriin… ja meneehän tuo silläkin.


 Yllä ja alla Australian ellei koko Planeetta Maan kuuluisin kivi. Yläkuva ns. lähituntumalta ja alakuva Olga'sin maisemista katsottuna.

Ulurulta Kata Tjutalle, joka vähintään yhtä vaikuttava, mutta ei Ulurun lailla Aboriginaaleille pyhä. Rauno ristii tuon arkipyhäksi. Kata Tjuta (tai Olga's) muodostuu useasta lohkareesta, jotka ovat aboriginaalien perimätiedon mukaan heidän esi-isiensä paikalle tuomia ja agoriginaalien kielellä Kata Tjuta tarkoittaa päät.


 Vaikka Topilla kytkin vähän luistaa niin Ritu-merkkinen pakki toimii. Alla ryhmämme Kata Tjuta kivien edustalla.


Topi ja Ritu testaavat tänään FatBoyta, jonka jälkeen molempien mielestä heidän Electransa on pahvia. Ja oma ns. perstuntuma on, että Electran kytkin saattaa muuttua pahviksi. Se luistaa, ei vielä pahasti mutta luistaa. Katsotaan löytyykö Alice Springistä paja. Eiköhän tuo tuonne asti ainakin Topin HD-uskonnon voimin. Tänään ei kuitenkaan Aliceen vaan kotimme on sama kuin eilen, Curtis Springs, joka sopivasti Ulurun ja huomisen Kings Canyonin välissä.


 Suomen liikennemerkkivalokoimista puuttuvia merkkejä. Kameleihin emme ole toistaiseksi törmänneet vaikka niitä villinä maassa toista miljoonaa asustaakin. Kengurua sen sijaan on näkynyt niin elävänä kuin kuolleena.



1 kommentti:

  1. Paikallisen Ulysses kerhon presidentti Ross Geoghegan vois tietää paikallisista korjaamoista.

    VastaaPoista