sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Päivä 10 | Kangaroo Island - Adelaide


Tie Flinders Chase luonnonpuistoon ja sieltä takaisin Kangaroo Islandin länsipäässä.

Iloisen kanan munat ja onnellisen sian pekonit puoli kahdeksalta ja koneet käynnissä puoli yhdeksältä. Ensimmäisenä suuntana on merileijona -ranta, Seal Bay. Täällä asuu noin 1000 merileijonaa vakituiseen. Moni niistä on kalassa mutta moni on myös kotona. Kalaretket saattavat kestää kolme päivää nukkumatta.

 Yllä kuusi Seal Bayn noin 1000'sta asukkaasta. Alla Seal Bayn rantaa vievät pitkospuut. Itse rantahiekalle turististit eivät kuitenkaan itsekseen pääse.

Seal Bayn jälkeen kokeilemme yhtä saaren monista hiekkateistä ja totean aika lailla nopeasti, että ehkä parempi kuitenkin pysyä asvaltilla ainakin harrikoilla. Alku näytti lupaavan tasaiselta, mutta ensimmäisen kilometrin jälkeen HD-ihmisten amalgaamipaikat alkoivat löystymään.
Flinders Chase luonnonpuisto Kangaroo Islandin länsipäässä on upea ellei erittäin upea erikoisine kivineen, jylhine rantoineen ja monine merileijonineen. Tosin Flinders Chasen merileijonia emme käynneet moikkaamassa vaan ajoimme saaren keskellä olevaan Pardana Wildlife -puistoon, jossa kaikki mitä Kangaroolla vapaana kulkee ja enemmän. Itse Pardana city on päältä katsoen täysin kuollut. Yksi punainen pick-up  ja elokuvissa pyörivä tuulipallokin puuttuu, mutta kylän ainoan kaupan sisältä löytyy elämää… ja pahuksen hyvää valmista broileria.

Tour-Australia ryhmämme Flinders Chase luonnonpuiston rannalla. Alla voimamies Eikka nostelee kiviä taukojumppana. Alla alla yksi Flinders Chasen aboriginaaleista tarkkailee varovaisesti suomalaisryhmää.


Iltalautalla takaisin Adelaideen. Hotellimme ravintolan kokki on lähtökuopissa tullessamme paikalle kello 2100, mutta jää mukisematta tekemään meille hyvät fajitakset. Veikkaus on, että olimme aika iso osa päivän liikevaihdosta… :]

Yksi Pardana Wildlife Parkin asukkaista turistien keskellä. Puiston kenguruista saa kavereita helposti ainakin siksi aikaa kun taskussa riittää syötettävää... :]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti